Изборник Затворити

ИВАН АРСЕНИЈЕВИЋ, НЕУХВАТЉИВИ КЕШ

Културни центар „Рибница“ Краљево, у среду 16. октобра, у Свечаној сали Градске управе, организује промоцију романа „Неухватљиви кеш“ Ивана Арсенијевића из Краљева. Почетак промоције је у 19 часова.

„У данашње време већ виђених тема и испричаних прича није лако написати нешто ново што привлачи пажњу читалаца затрпаних гомилом најразличитијих тема и жанрова. Међутим, када је неко талентован приповедач са посебним даром за стварање динамичних и неизвесних заплета, а уједно и храбар хроничар и критичар друштва у коме живимо, могуће је створити дело у којем се налази нешто што свакодневно виђамо, чујемо и живимо, али и испричати га на оригиналан и занимљив начин од кога се можемо погледати у огледало и насмејати сопственом одразу. Такав утисак остаје после читања романа „Неухватљиви кеш” Ивана Арсенијевића, књиге која је само наизглед једноставна прича о духовитошћу прожетим мукама главног јунака, а иза које се заправо крије богата слојевитост значења и мотива.

За свакога ко воли динамичну радњу од прве до последње странице, ово дело биће права посластица, носећи га ка жанру авантуристичког, не само због низа узбудљивих догађаја и препрека које главног лика спречавају да постигне свој циљ у само једном једином дану, већ и због саме композиције романа која се попут карика у ланцу каче једна на другу, надовезујући мале приче са сопственим фабулама и ликовима, где је завршетак претходне уједно и почетак следеће.”

Из рецензије Јелене Дилбер

Иван Арсенијевић рођен је 1986. године. Дипломирао је на Факултету за трговину и банкарство, а последипломске студије је завршио 2010. године на смеру Економска дипломатија. Живи у Краљеву и бави се банкарством. „Неухватљиви кеш” је његов први роман.