Изборник Затворити

Изложба „Фрагменти рефлексије”

У галерији Културног центра у Рибници у среду, 9. октобра у 18 часова, биће отворена изложба „Фрагменти рефлексије” Сандре Нинић.

Комбиновањем разноврсних пејзажа са различитих локација у једну слику спојени су елементи из различитих окружења, стварајући јединствен и надреални пејзаж који изазива традиционалне представе о простору и месту. Комбинујући сегменте са свих страна света истражује се и концепт културне хибридности укрштањем елемената из различитих култура. Укључени су симболи, обрасци и слике из различитих традиција, наглашавајући лепоту и богатство које настаје када се културе укрштају и утичу једна на другу.

Погледом кроз радове истражујемо однос између људи и природе стварајући колажне слике усаглашавајући међусобну игру између природног и изграђеног окружења, тј артефакта.

Сандра Нинић је рођена 1997. године у Рашки. Средњу Уметничку школу у Краљеву завршила је 2016. године на смеру графички дизајн. Од 2016. до 2021. године похађала је основне, а затим и мастер академске студије на Факултету примењених уметности, смер Примењено сликарство у класи Мирослава Лазовића. Добитница је стипендије Доситеја, Фонда за младе таленте Републике Србије, у завршној години основних студија.

Члан „Клуба ликовних уметника Рашка”, као и Члан УЛУС-а од 2021.

Од 2022. године живи и ствара у Чачку као део УВУЧ-а / Удружење визуелних уметника Чачак.