Изборник Затворити

АНСАМБЛ „КОЛО” ОДРЖАО КОНЦЕРТ ЗА ПАМЋЕЊЕ У КРАЉЕВУ

Национални ансамбл „Коло”, најбољи чувар наше традиције и културног наслеђа, приредио је концерт за памћење у Новој хали спортова у Краљеву.

Концерт је реализован у оквиру турнеје Колодром, под генералним покровитељством Министарства културе Републике Србије, у сарадњи са локалном самоуправом.

Овај догађај, којем је присуствовао велики број посетилаца, одликовао се богатим репертоаром традиционалних српских игара и песама, које су чланови ансамбла извели са врхунском прецизношћу и емоцијом, уз пратњу оркестра.

Програм је отворио господин Милош Милишић, помоћник градоначелника за културне манифестације, а поред Ансамбла „Коло” наступали су КУД „Студеница” из Ушћа и КУД „Абрашевић” из Краљева, који су својим изведбама припремили публику за прави спектакл – наступа Ансамбла „Коло”.

Уз овације и аплаузе публике, завршница концерта протекла је у духу заједништва и љубави према народној уметности, потврђујући још једном да Ансамбл „Коло” заслужује статус националног културног блага.

Велико нам је задовољство што је Културни центар имао ту част да буде организатор овог невероватног догађаја у нашем граду. Овакви концерти су од великог значаја за локалну заједницу, јер не само да доприносе културном богатству, већ и представљају традиционалну српску културу младим генерацијама.

Захваљујемо се на сарадњи Спортском центру „Ибар”, као и Културно-уметничком друштву „Абрашевић” на несебичној помоћи.