Изборник Затворити

КОНЦЕРТ РОМАНСИ

Културни центар „Рибница” Краљево организује концерт романси у понедељак, 7. октобра у 20 часова, у Свечаној сали Градске управе. У програму учествују Марко Калајановић, баритон, првак Опере Народног позоришта у Сарајеву и пијанисткиња Невена Живковић.

Марко Калајановић је дипломирао и завршио специјалистичке академске студије из области соло певања на Академији лепих уметности у Београду, под менторством професорке Радмиле Бакочевић. Након студија, наставио је са вокалним консултацијама код маестра Паола де Наполија у Италији.

Наступао је тумачећи главне баритонске улоге у Народном позоришту у Београду, Српском народном позоришту у Новом Саду, Хрватском народном казалишту у Загребу, Словенском народном гледалишчу у Марибору, Народном позоришту у Сарајеву и Црногорском народном позоришту у Подгорици.  Стекао је титулу првака опере у Народном позоришту Сарајево.

Одржао је велики број солистичких концерата и наступао на музичким фестивалима широм света. Добитник је бројних признања и награда.

Невена Живковић је дипломирала  на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професорке Мирјане Шујице Бабић на катедри за клавир. Имала је многобројне наступе у земљи и иностранству, као пијанисткиња и као клавирска пратња еминентним уметницима, оперским певачима.

Високи професионални и уметнички стандарди, посвећеност и беспрекорна вештина интерпретације довели су Невену до многих значајних места у свету извођења.

Улаз је бесплатан. Добро дошли!