Изборник Затворити

КОНЦЕРТ „ТЕБИ ЗА ЉУБАВ“ – АУТОРСКО ВЕЧЕ МИШЕ МИЈАТОВИЋА

Завршно вече Фестивала „Златне хармонике Краљева”, који под покровитељством Града Краљева  организује  Културни центар „Рибница“ Краљево, било је посвећено Миши Мијатовићу, композитору, аранжеру, виртуозу на хармоници и шефу оркестра.

Податак да је, током година, Милош Миша Мијатовић компоновао 1200 песама и више од тридесет кола довољно је „оправдање” за концерт који је назван по једном од највећих хитова Мише Мијатовића „Теби за љубав“.

Публика која је те вечери дошла да чује и поздрави Мишу Мијатовића била је у прилици да ужива у песмама које је сам Миша изабрао. Доследност је оно што је обележило Мишину композиторску каријеру и звук хармонике који се наслања на харамоникашке  претече – Цана Муша из Мрчајеваца,  Обрена Пјевовића, Предрага Вуковића Вукаса, Часлава Ђоковића, Драгана Александрића, Мићу Ђорђевића….

Успешне деценије у музици донеле су дивне композиције, популарне хитовe, безброј успомена, догађаја и, што је најважније, пријатеље за цео живот. На Тргу српских ратника у Мишину част и на задовољство многобројне публике  наступили су Радиша Урошевић, Јелена Броћић, Милица Миловановић, Марко Костић, Славко Бањац и Зорица Брунцлик.

Миша Мијатовић је тридесет пет година био уредник музичких издања у ПГП РТС-у, у време када су наши најпознатији певачи и са простора бивше Југославије долазили у Београд да снимају плоче. Добитник је бројних признања и награда и један је од „златних хармоникаша” Краљева.

Сценарио за концерт написала је Мирјана Дробац, етномузиколог у Музичкој продукцији РТС-а.