Изборник Затворити

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „СИЕСТА” ТАМАРЕ КОСТРЕВЦ

У галерији Културног центра у Рибници, у среду, 17. јула 2024. године у 19.00, биће отворена изложба фотографија „СИЕСТА” ауторке Тамаре Костревц.

На изложби ће бити приказано петнаест фотографија које су забележене на Флориди,  коју често пустоше урагани који имају разорне последице. Због тога староседеоци Флориде изводе ритуални плес као вид одбране од урагана. Плес почиње у току заласка сунца на плажи Сиеста у Сарасоти и траје током вечери. Уз пратњу перкусивне музике, плесачи користе развноврсне светиљке којима формирају апстрактне светлосне облике. Ауторка ових фотографија присуствовала је овом несвакидашњем ритаулу и покушала да ухвати и забележи синергију светлости, звука и плеса.

Тамара Костревц је дипломирала на Факултету примењених уметности Универзитета уметности у Београду, смер примењена уметност, модул фотографија. Након тога, уписала је мастер студије на Универзитету у Новој Горици, у Словенији, на програму Медијске уметности и праксе, модул савремена уметност. Кроз своје радове истражује савремене уметничке праксе истражујући разноврсне форме уметничког изражаја. Добро дошли!